skip to Main Content

Juist nu de Europese Unie zich inspant om reparatie van onder meer witgoed te bevorderen, maakt Miele dat in de praktijk juist moeilijker. Dat schrijft NRC Handelsblad. De productfabrikant levert geen onderdelen meer aan webwinkels zoals PartsNL en Fiyo. Alleen via Miele zelf kunnen nog reserveonderdelen worden besteld, maar het assortiment op de website van Miele is veel kleiner dan wat onderdelenwebshops tot voor kort aanboden.

Stap druist in tegen tendens om juist meer te gaan repareren

Repair Café International is niet blij met de ontwikkeling. “Deze stap druist regelrecht in tegen de geest van de nieuwe Europese regels en de tendens in de samenleving om juist meer te gaan repareren”, reageert directeur Martine Postma in NRC. De beslissing is des te opmerkelijker omdat Miele zich juist altijd profileert als een degelijk merk, dat duurzaamheid en repareerbaarheid hoog in het vaandel heeft.

Naar aanleiding van het nieuws over Miele schreef Warna Oosterbaan op 12 januari een opiniestuk in NRC. Zijn pleidooi: dwing fabrikanten hun spullen zo te maken, dat ze te repareren zijn.

Meer lezen

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top