VINCI Energies steunt repareren in de klas

Repair Café International wordt de komende drie jaar gesteund door VINCI Energies. Dankzij deze steun kan het lespakket ‘Repair Café in de klas‘ in tien talen worden vertaald. Dit lespakket is momenteel alleen in het Nederlands beschikbaar.

VINCI Energies is een internationaal technologiebedrijf dat zich richt op netwerken en integratie, optimalisatie van prestaties, energie-efficiency en data. Dat alles om de uitrol van nieuwe technologieën te versnellen en om twee belangrijke veranderingen te ondersteunen: de digitale transformatie en de energietransitie.

Uitdaging
Jos Boers, CEO van VINCI Energies Nederland noemt zorgvuldig en duurzaam omgaan met grondstoffen een van de uitdagingen van deze tijd. “Het lespakket Repair Café in de klas helpt om kinderen hiervan bewust te maken en hun tegelijkertijd te leren ze hoe ze zelf kapotte voorwerpen kunnen repareren. Vrijwilligers van de lokale Repair Cafés werken samen met basisscholen om deze lessen te geven. Een mooie manier om reparatiekennis door te geven en te behouden voor de toekomst.”

 

 

Onderzoekende houding
Martine Postma, directeur van Repair Café International, is blij met de steun. “VINCI Energies begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is dat dit soort kennis behouden blijft. En dat jonge mensen een onderzoekende houding ontwikkelen. Voor veel kinderen is het niet meer vanzelfsprekend om thuis hun fietsband te plakken, hun rugzak te repareren of een wekker uit elkaar te halen. Tijdens de Repair Café-lessen zien ze hoe leuk dit is. Dankzij de steun van VINCI Energies kunnen wij deze lessen nu wereldwijd verspreiden, geweldig!”

Ook repareren in de klas?
Veel Nederlandse Repair Cafés gingen al aan de slag op een basisschool in hun gemeente. Ook proberen? Bestel het lespakket direct!

Naar het nieuwsoverzicht

2 reacties

 • Ing. Jan Overtoom 27.02.2019

  Hallo,

  Ik ben Ing. Jan Overtoom en sinds december 2018 als vrijwilliger verbonden met RC-HHW.
  Ik vindt het initiatief van repareren op de basisschool sympathiek.
  Ik ben bereid om teksten te vertalen in het Duits, Frans, Engels en misschien met behulp van mijn vrouw in het Russisch.
  Aan de teksten mogen geen conseqenties betreffende financiële, politieke, sociale of juridische verbonden zijn.
  De bestanden moeten wel in MS-Word worden aangeleverd en niet te veel ‘moeilijke’ woorden bevatten. Dus Jip- en Janneketaal is aanbevolen. Dit omdat de tekst in het buitenland soms misschien voor meerdere uitleg vatbaar is.

  In afwachting van uw antwoord verblijf ik.

  Met vriendelijke groet,

  Ing. Jan Overtoom,
  Cederlaan 16,
  1702 KL HEERHUGOWAARD
  e-mail: janadajo@hotmail.com

  • Repair Café International 28.02.2019

   Beste Jan,
   Dank je wel voor je aanbod. Als we hiervan gebruik willen maken, zullen we contact opnemen.
   Vriendelijke groet, en veel succes in het Repair Café,
   het team van Repair Café International

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *