skip to Main Content

Repair Café International wordt de komende drie jaar gesteund door VINCI Energies. Dankzij deze steun kan het lespakket ‘Repair Café in de klas‘ in tien talen worden vertaald. Dit lespakket is momenteel alleen in het Nederlands beschikbaar.

VINCI Energies is een internationaal technologiebedrijf dat zich richt op netwerken en integratie, optimalisatie van prestaties, energie-efficiency en data. Dat alles om de uitrol van nieuwe technologieën te versnellen en om twee belangrijke veranderingen te ondersteunen: de digitale transformatie en de energietransitie.

Uitdaging
Jos Boers, CEO van VINCI Energies Nederland noemt zorgvuldig en duurzaam omgaan met grondstoffen een van de uitdagingen van deze tijd. “Het lespakket Repair Café in de klas helpt om kinderen hiervan bewust te maken en hun tegelijkertijd te leren ze hoe ze zelf kapotte voorwerpen kunnen repareren. Vrijwilligers van de lokale Repair Cafés werken samen met basisscholen om deze lessen te geven. Een mooie manier om reparatiekennis door te geven en te behouden voor de toekomst.”

 

 

Onderzoekende houding
Martine Postma, directeur van Repair Café International, is blij met de steun. “VINCI Energies begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is dat dit soort kennis behouden blijft. En dat jonge mensen een onderzoekende houding ontwikkelen. Voor veel kinderen is het niet meer vanzelfsprekend om thuis hun fietsband te plakken, hun rugzak te repareren of een wekker uit elkaar te halen. Tijdens de Repair Café-lessen zien ze hoe leuk dit is. Dankzij de steun van VINCI Energies kunnen wij deze lessen nu wereldwijd verspreiden, geweldig!”

Ook repareren in de klas?
Veel Nederlandse Repair Cafés gingen al aan de slag op een basisschool in hun gemeente. Ook proberen? Bestel het lespakket direct!

Back To Top