Repareren met de Repair Café-Wiki

Repareren met de Repair Café-Wiki

Overal op de wereld wonen mensen die goed zijn in repareren. De een fikst eenvoudig een beschadigde stofzuigerkabel of een haperend Hi-Fi-systeem, de ander naait in een handomdraai een gescheurde jaszak weer dicht. Deze kennis kunnen reparateurs nu met iedereen delen via de Repair Café-Wiki.

Tot voor kort deelden de reparateurs van de ruim 1.100 Repair Cafés hun kennis voornamelijk via bijeenkomsten, op kleine fora en via social media. Het initiatief voor de Repair Café-Wiki is afkomstig van een vrijwilliger van het Engelse Repair Café Farnham.

Wikipedia, wie kent het niet. De online encyclopedie, gevuld met kennis van een groot aantal vrijwillige auteurs. Als iemand iets publiceert, kan een ander de publicatie aanvullen of verbeteren.

Op de Repair Café-Wiki-pagina’s kun je reparatie-informatie vinden over huishoudelijke spullen die Repair Café-vrijwilligers hebben gerepareerd. Je kunt zelf een pagina maken met tekst en foto’s, zoals een vrijwilliger uit Farnham heeft gedaan voor een stofzuiger. En zie je onjuistheden, dan kun je de tekst aanpassen.

Deel je reparatiekennis
Wil je met de Repair Café-Wiki aan de slag? Lees de korte handleiding voor het bewerken en creëren van een nieuwe pagina. Nu zijn alle pagina’s nog in het Engels geschreven. Maar schrijf gerust in je eigen taal, een ander kan het weer vertalen. De Repair Café-Wiki is er voor iedereen!

Naar het nieuwsoverzicht

5 Reacties

 • Trackback: Repareren met de Repair Café WiKi | Repair Café Delft

 • R
  21.06.2016

  Is het wellicht een idee om ook een Nederlandstalige dochtersite te maken, zoals Wikipedia het doet? Zodat je aan de linkerkant van de pagina op ‘Nederlands’ kunt klikken om de pagina in het Nederlands te lezen.

  • Nina Blanken
   22.06.2016

   Dag R,
   Dat is een goed plan. Je zou het initiatief kunnen nemen. Wie weet zijn er meer Repair Café-vrijwilligers die het leuk vinden om zo’n pagina te maken.
   Hartelijke groet,
   Nina

   • R
    23.06.2016

    Ik heb inmiddels naar de Repair Café-Wiki gemaild. Ze zoeken een vrijwilliger die verstand heeft van het Wiki-talensysteem die dat kan opzetten en de Nederlandse Repair Café-Wiki wil beheren. Kunnen we misschien een oproep plaatsen?

    • Nina Blanken
     24.06.2016

     Beste R,
     Ik heb een oproepje geplaatst op de RepairCaféNederland Facebookgroep voor Repair Café-vrijwilligers. Ben je daar zelf al lid van? Zo ja, dan kun je zelf ook oproepjes plaatsen en discussiëren met andere vrijwilligers. Super dat je er direct werk van maakt!
     groet,
     Nina

Reageren