Repair Cafés: “samen bereiken we meer”

Repair Cafés: “samen bereiken we meer”

Drie Repair Cafés in één gemeente, kan dat? Ja, zeker. Met meer dan vijfhonderd Nederlandse en Vlaamse Repair Cafés, wordt het voor Repair Café-vrijwilligers steeds interessanter om samen te werken.

Tien Utrechtse Repair Cafés gebruiken samen één website. In de Vlaamse Ardennen organiseerden vrijwilligers een Trefdag, om ideeën en ervaringen uit te wisselen. En tijdens de Internationale Repair Café Week waren er in Enschede vier kinder-Repair Cafés. Zomaar drie succesvolle samenwerkingen.

Door samen te werken krijgen Repair Cafés vaak meer publiciteit en bereiken ze een groter publiek. Ook is het voor gemeenten, welzijnsinstellingen en sponsoren vaak interessanter om meerdere Repair Cafés in één keer te ondersteunen.

Kennis en ervaring delen
Je kunt op tal van manieren samenwerken. Denk aan het gezamenlijk bemannen van een reparatiekraam op een duurzaamheidsmanifestatie of reparatieworkshops geven op scholen. En waarom zou elk Repair Café een eigen website moeten hebben? Behalve in Utrecht delen ook Repair Cafés in Den Haag, Nijmegen en Eindhoven een website.

Repair Cafés die al langer bestaan helpen vaak nieuwe Repair Cafés in de omgeving. Zo leidt Repair Café Uithuizen vrijwilligers op voor nieuwe bijeenkomsten in Uithuizermeeden.

Organiseer je ook een Repair Café, of start je binnenkort? Deel je leuke samenwerkervaringen. Dat kan onderaan deze pagina en via social media.

Naar het nieuwsoverzicht

1 Comment

  • Dingemans Ary
    02.02.2017

    Op zaterdag 25 februari 2017 van 13:00u tot 17:00u gaat er Repair Café door te Edegem.
    “ons huis” Drie Eikenstraat 65 – 2650 Edegem België.

Reageren