Repair Café en de coronacrisis

1 april 2020

#FixAtHome tegen de corona-blues

Nu steeds meer mensen noodgedwongen thuis zitten, wordt het tijd om de corona-blues actief te bestrijden. En wat is daarvoor beter dan repareren! iFixit, Repair Café International en andere organisaties houden de komende twee weken de hashtag-campagne #FixAtHome. De campagne loopt op Twitter, Instagram en Facebook. Meedoen is heel eenvoudig. Deel social posts met de hashtag #FixAtHome over onderwerpen als:

 • Reparaties en projecten waar je thuis mee bezig bent
 • Instructies voor projecten die thuis kunnen worden uitgevoerd
 • Stof tot nadenken: waarom is repareren juist nu goed en belangrijk?

Meer weten? Bekijk deze video van Jiri Krejci, lees de campagne-uitleg van iFixit en doe mee met #FixAtHome!


24 maart 2020

Geen bijeenkomsten tot 1 juni

Repair Cafés in Nederland mogen tot 1 juni 2020 geen repareerbijeenkomsten organiseren. Dat volgt uit nieuwe, strengere maatregelen die de Nederlandse regering op 23 maart heeft bekendgemaakt om het coronavirus onder controle te krijgen.

Repair Café International adviseert Repair Cafés in Vlaanderen om dezelfde termijn in acht te nemen. Vlaamse Repair Cafés blijven op de hoogte van maatregelen via de speciale coronawebsite van de federale overheid.

 


16 maart 2020

Advies: geen Repair Café tot en met 6 april

Repair Café International adviseert Repair Cafés wereldwijd om de komende weken geen repareerbijeenkomsten te houden. Op die manier willen we de verspreiding van het coronavirus helpen beperken. Voor Nederlandse en Belgische Repair Cafés geldt het advies in elk geval tot en met 6 april.

Maatregelen van de overheid
Het advies past in het beleid van de Nederlandse en Belgische overheid tegen verspreiding van het virus. Nederland nam op 12 maart maatregelen en breidde die op 15 maart verder uit. In België zijn sinds 13 maart noodmaatregelen van kracht.

Vooruitziende blik
Tal van Repair Cafés hadden uit zichzelf al besloten repareerbijeenkomsten in de komende weken niet door te laten gaan. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Repair Cafés in Den Haag, Steenwijkerland en Spijkenisse. De organisatoren van het Duitse Repair Café Morsbach hadden een vooruitziende blik: zij bliezen hun repareerbijeenkomst van 7 maart al af vanwege het coronavirus.

Thuis repareren
Repair Café International wenst iedereen de komende weken veel sterkte. “Wie zich gezond voelt, kan thuis natuurlijk gewoon doorgaan met repareren”, aldus directeur Martine Postma. “Laten we hopen dat het snel ook buitenshuis weer kan, in de duizenden Repair Cafés ter wereld.”

Naar het nieuwsoverzicht

2 reacties

 • Annelies 25.03.2020

  Hoe ziet het advies er nu uit, na de nieuwe maatregel om alles wat een vergunning nodig heeft op te schorten tot 1 juni?

  • judy sijlbing 25.03.2020

   Het advies is: geen Repair Café organiseren tot 1 juni.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *