Repair Café International is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. De volgende partners dragen ons een warm hart toe:

Henkel

Henkel-Logo-sm Lijmfabrikant Henkel, bekend van het lijm- en tapemerk Pattex, steunt Repair Café International omdat het faciliteren van eenvoudige maar doeltreffende reparaties een van de kerndoelen is van de Adhesive-divisie van het internationale bedrijf. Steun aan het Repair Café sluit daarnaast aan bij de duurzaamheidsambitie van Henkel.

 

Conrad

wecycle-sm Elektronicawebshop Conrad steunt Repair Café International omdat Conrad gelooft dat er veel minder producten kunnen worden weggegooid. Conrad meent dat Repair Cafés, dankzij de inzet en kennis van de vrijwilligers, laten zien dat techniek en bewust omgaan met het milieu heel goed samengaan. Dat daarmee ook nog eens technische kennis wordt overgedragen aan een jongere generatie, is volgens Conrad helemaal mooi meegenomen!

 

iFixit

iFixit-Europe

iFixit is een gratis, door iedereen te bewerken online-repareerhandleiding, bedoeld om mensen in staat te stellen hun eigen spullen te repareren, geld te besparen en eraan bij te dragen dat er minder elektronica wordt weggegooid. Wat de Repair Café-beweging en iFixit verbindt, is het delen van reparatiekennis. Beide projecten creëren plaatsen waar mensen met verschillende achtergronden samenkomen en leren hoe leuk het is om dingen te repareren.

 

ReplaceDirect

ReplaceDirectReplaceDirect wil voorkomen dat telefoons, tablets en laptops bij het grofvuil belanden. Daarom helpt deze webwinkel de reparateurs van Repair Café International om apparaten een langer leven te geven met goede onderdelen, technische kennis en reparatietrainingen. Zo werken Repair Café International en ReplaceDirect samen aan een duurzame samenleving en maken we een einde aan de wegwerpeconomie.

 

ANWB

ANWB logo_cmyk De ANWB gelooft in goede en veilige mobiliteit en maakt zich al sinds de oprichting in 1883 hard voor de belangen van fietsers. Samen met Repair Café International wil de bond laten zien dat het heel leuk en gemakkelijk is om je eigen fiets te repareren en in goede staat te houden. Daarom steunt de ANWB Lichtbrigade Repair Cafés in Nederland met een toolkit vol gereedschap en materiaal om fietsverlichting te repareren.

 

Wecycle

wecycle-sm Wecycle is de stichting die in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen organiseert. Apparaten die niet meer kunnen worden gerepareerd, horen niet in de vuilnisbak maar moeten worden ingeleverd voor recycling. Wecycle steunt Repair Café International om dit actief onder de aandacht te brengen van de bezoekers van Repair Cafés in Nederland.

 

Onderdelenwinkel

onderdelenwinkel De specialist in witgoedonderdelen, Onderdelenwinkel.nl, biedt een reusachtig assortiment vervangstukken voor apparaten in het huishouden, de keuken en de tuin. Dit Nederlandse bedrijf gelooft in repareren in plaats van weggooien, en steunt daarom ook Repair Café International. Onderdelenwinkel.nl biedt ook veel online reparatie-adviezen en -instructievideo’s.
Omdat repareren vaak eenvoudiger is dan mensen denken!

 

KICI

KICI-sm Stichting KICI Kledinginzameling steunt ons op onregelmatige basis met een donatie. KICI voelt zich betrokken bij kledingreparaties in het Repair Café. Door kleding te repareren, kan immers worden bereikt dat de stroom textiel die onder meer via de containers van KICI wordt ingezameld, van hogere kwaliteit wordt, waardoor de kleding vaker kan worden hergebruikt.