Nieuw: startpakket Repair Café in de klas

Nieuw: startpakket Repair Café in de klas

Repair Café International voegt weer een nieuw product aan haar aanbod toe: het startpakket Repair Café in de klas. Dit digitale pakket bevat alle informatie die Repair Café-vrijwilligers nodig hebben om een les – of lessenreeks – over repareren te organiseren op een basisschool in hun buurt.

Leuk en helemaal niet zo moeilijk
Hiermee kunnen ze kinderen enthousiast maken voor repareren. “Dat is hard nodig”, vindt Martine Postma van Repair Café International. “Als er iets stuk gaat, is nu bij veel kinderen de automatische reactie: ‘o, dan moet ik een nieuwe hebben.’ Daar willen we van af. Wij willen laten zien dat repareren leuk is, en vaak helemaal niet zo moeilijk.”

Het lesmateriaal is opgesteld in samenwerking met diverse Repair Cafés, waaronder die in Oegstgeest en Eindhoven-Woensel. Ook de Montessorischool in Oegstgeest was bij de ontwikkeling betrokken, evenals het online platform Montessorinet. Toch is het materiaal niet alleen bedoeld voor Montessori-onderwijs; ook op andere basisscholen kan ermee worden gewerkt.

Bestel het startpakket
Nieuwsgierig? Bestel het lesmateriaal – tegen een vrijwillige bijdrage – in onze webshop.

Naar het nieuwsoverzicht

5 Reacties

 • Paul van Ginneke
  09.01.2018

  Beste Martine, RC Houten ziet wel mogelijkheden voor het startpakket RC in de klas maar de vraag is of dit pakket ook geschikt is voor HAVO/Atheneum of gelijkwaardige opleidingen?

  • Martine
   09.01.2018

   Beste Paul, het startpakket richt zich (in de voorbeelden die worden besproken e.d.) op basisschoolleerlingen. Maar met enige ‘vertaling’ is het ook bruikbaar voor oudere leerlingen. De opbouw van de les en hoe je e.e.a. voorbereidt, waar je aan moet denken etc. blijven hetzelfde.

   • Paul van Ginneke
    19.01.2018

    Dank, ik ga het hier bij ons in de groep gooien.

 • Maesen
  09.12.2017

  Dag, Ik ben op zoek naar iemand in de omgeving van Opglabbeek, die mijn videocamera van +/- 23 jaar jong of oud kan herstellen. Mijn vermoeden is dat het riempje ofwel opgedroogd en/of aan vervanging toe is. Van de video Hi 8 films liggen er ongebruikt nog een zevental van 60′ in de kast. Wie kan mij daarbij helpen?
  Bedankt,
  Noël

  • Martine
   11.12.2017

   Beste Noel Maesen, met deze vraag kun je het best een Repair Café in de buurt van Opglabbeek rechtstreeks benaderen. De kans is zeker aanwezig dat daar een vrijwilliger te vinden is die verstand heeft van videocamera’s. Veel succes!

   het team van Repair Café International

Reageren