skip to Main Content

De kersttijd komt er weer aan. Hoog tijd om te controleren of jouw kerstverlichting het nog doet! Zo niet, kom dan snel langs in het Repair Café. De kans is groot dat onze vrijwilligers het probleem kunnen vinden én samen met jou kunnen oplossen.

Draadje solderen
In 60 procent van de gevallen lukt het om een snoer kerstlampjes weer te laten branden. Dat blijkt uit de RepairMonitor, waarin vrijwilligers hun reparatiegegevens bijhouden. Soms is het voldoende om één lampje van een snoer te vervangen. Soms moet een draadje worden gesoldeerd. In het Repair Café is dat meestal geen enkel probleem.

Opblaasbare kerstman
Maar de vrijwilligers nemen niet alleen kapotte kerstverlichting onder de loep. In een Repair Café in Zwolle werd afgelopen jaar ook een opblaasbare kerstman binnengebacht die niet meer werkte. De reparateurs ontdekten dat de voedingsplug van de pomp geen contact maakte. Nadat ze een draad hadden vastgesoldeerd, kwam de kerstman weer tot leven. Ho ho ho!

Benieuwd naar de overige kerstreparaties in de RepairMonitor? Bekijk ze allemaal. Wie weet kun je met deze informatie zelf jouw eigen kerstvoorwerpen opknappen.

Kom langs in het Repair Café
Lukt het je niet alleen? Bezoek dan een Repair Café in de buurt.

Back To Top