skip to Main Content

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) heeft schriftelijke Kamervragen gesteld over het Repair Café. In haar vragen aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) wijst ze op het recente rapport Circulaire economie in kaart.

Hergebruik en reparatie
Daarin concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving dat de Nederlandse overheid zich veel meer moet inspannen om het doel van een circulaire economie in 2050 te behalen. Specifiek moet volgens het PBL veel sterker worden ingezet op hergebruik en reparatie – juist in een sociale setting, zodat mensen ervaren dat circulair handelen leuk kan zijn. Het Repair Café ten voeten uit, kortom!

Belangrijke partner van de overheid
Dik-Faber wil van de staatssecretaris weten of ook zij vindt dat Repair Cafés deze aanknopingspunten bij uitstek in praktijk brengen. En of zij het met de ChristenUnie eens is dat Stichting Repair Café een belangrijke partner van de overheid kan zijn bij het vormgeven van de circulaire economie.

Staatssecretaris Van Veldhoven heeft drie weken de tijd om de vragen van de ChristenUnie te beantwoorden. Meer nieuws volgt zo snel mogelijk!

Back To Top