skip to Main Content

Veel Repair Cafés liggen op dit moment nog stil. Toch blijft het concept mensen inspireren. Tot een lied bijvoorbeeld! Sophie Martin-Hautinguiraut componeerde een heus chanson om de lof te zingen van het Repair Café. Zij liet zich inspireren door de reparateurs in Oisans, de regio in Zuidoost-Frankrijk waar zij woont en werkt als muziekdocent.

Sophie Martin-Hautinguiraut wil haar lied graag delen met de hele Repair Café-beweging, al benadrukt ze dat het een ruwe versie is die nog kan worden verbeterd. Ze schrijft aan Repair Café International: “Deze tijden kunnen ook hoop geven op verandering, naar meer menselijkheid en solidariteit. Dus laten we een beetje dromen en de moed erin houden om de toekomst tegemoet te gaan.”

Luister hier naar het Repair Café-lied:

 

Meezingen? Download de tekst.

Meer Repair Café-liederen
Sophie Martin-Hautinguiraut is niet de eerste die een Repair Café-lied componeert. In Duitsland kwam Repair Café Speyer in oktober 2019 al met een lied. Repair Café Koblenz deed dat zelfs in 2014 al!

Maar het allereerste Repair Café-lied is uit 2012. Peter Galperin, muzikant in New York, bood Repair Café International toen zijn nummer ‘A disposable life’ aan als thema-song voor het Repair Café. Beluister dit nummer hier:

 

Back To Top