skip to Main Content

LockmachineRepair Café Rotterdam-Prins Alexander is een van de drukst bezochte Repair Cafés van Nederland. Daarom is de locatie elke week geopend. Marjanne van Ginneken, organisator van het Repair Café: “Jong, oud, uit de buurt en van ver: de mensen zijn enorm enthousiast!”

Doen
“Een lockmachine is bedoeld voor het bijwerken van kleding en werkt iets anders dan een ‘gewone’ naaimachine. Deze machine heeft ook mesjes die de stofresten wegsnijden bij de naad. Zo krijg je in één beweging een afgewerkte naad.” Marjanne van Ginneken legt aan een buurtbewoonster uit wat het verschil is tussen een naaimachine en een lockmachine. In de ter beschikbaar gestelde ruimte van Stichting Bewonersorganisatie Oosterflank is het gezellig druk.

Een aantal vrijwillige reparateurs zit samen met de bezoekers aan een grote ronde tafel. Aan de ene kant wordt er een mixer onder handen genomen, aan de andere kant staat de gastvrouw klaar met koffie en koekjes. “Iedereen praat met iedereen, het is altijd erg gezellig”, vertelt zij. Van Ginniken benadrukt het belang van samen repareren. “Mensen die langskomen met hun kapotte spullen, gaan samen met de reparateur aan de slag. Dit leidt vaak tot leuke gesprekken, kortom: doen verbindt!”

Maken
Repair Café Rotterdam-Prins Alexander wordt georganiseerd door Makers en Doeners, een organisatie voor burgerkracht, onderdeel van de landelijke koepel, Kracht in NL. Makers en Doeners organiseert naast het Repair Café ook nog andere activiteiten. Binnenkort wordt er samengewerkt aan het project ‘Reizende en rijdende banken’: samen banken maken voor de buurt. Daarnaast worden nog veel meer ideeën uit de buurt in de praktijk gebracht.

Wees welkom
Wil je in het Rotterdamse Repair Café langskomen met je kapotte spullen, bel dan even van tevoren. Marjanne van Ginniken heeft een groot vrijwilligersbestand en afhankelijk van wat voor reparaties er komen, zorgt ze dat er naaisters, elektriciens of computerexperts aanwezig zijn. Het Repair Café in Rotterdam-Prins Alexander is elke maandag open van 13.30 tot 16.00 uur.

Back To Top