skip to Main Content

Amsterdam-Zuidoost krijgt zijn eigen Repair Café. In Activiteitencentrum De Bonte Kraai (Kraaiennest 68) worden de komende maanden 3 repareerbijeenkomst gehouden, voor en door inwoners van het A’damse stadsdeel. In 2012 moet het Repair Café een vaste activiteit van welzijnsorganisatie Swazoom worden. Die zet zich in voor jongeren in A’dam-Zuidoost.

Dag van 1000 Culturen
Amsterdam-Zuidoost maakte op zaterdag 10 september kennis met het Repair Café. Op de Dag van 1000 Culturen was de Repair Bus aanwezig, mét reparateurs, gereedschap en promotiemateriaal aan boord. Bij de Repair Café-kraam werden diverse reparaties verricht, onder meer aan een bijna nieuwe stofzuiger, waarvan de eigenaar niet begreep waarom hij het niet meer deed (zie foto). De Repair Café-reparateurs kregen het apparaat zonder al te veel moeite weer aan de praat.

Ook de initiatiefnemer van Repair Café Amsterdam-Zuidoost, Hans Mooren, was aanwezig. Hij deelde tientallen flyers uit aan de bezoekers van de 1000 Culturendag, om ze te wijzen op de komende Repair Cafés. De bijeenkomsten zijn telkens op de laatste vrijdag van de maand (28 oktober, 25 november en 23 december), van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Doe mee in het Repair Café!
Mooren zoekt nog handige stadsdeelbewoners om op te treden als reparateur in het Repair Café. “We kunnen allerlei mensen gebruiken: mensen die handig zijn met elektrische apparaten, maar ook naaisters, mensen die kunnen timmeren, fietsenmakers, noem maar op.”

Meedoen in Amsterdam-Zuidoost? Stuur een mail naar Hans Mooren en meld je aan!

Back To Top